Sørenga – een historische omgeving

Dankzij de unieke mogelijkheid om het oppervlak verder te bewerken, konden we dit woningbouwproject met STENI Vision een heel bijzonder tintje geven.

MAD Arkitekter wilde de nauwe verbondenheid van de nieuwe wijk Sørenga met de zee benadrukken. Men koos voor een grafische weergave van oude zeekaarten van de Oslofjord.

– "In plaats van een andere STENI Colour-plaat in een met de witte omgeving contrasterende kleur, wilden we een meer dynamische uitstraling creëren."

Van een afstand valt het mooie kleurenspel op. Van dichtbij wordt de rechtstreekse verbondenheid van het project met de zee en de omgeving benadrukt.

– "Een materiaal dat eenvoudig is aan te passen en te bewerken, en met een afwerking die goed aansluit bij de hoge eisen die wij stellen aan alle projecten waarbij MAD Arkitekter betrokken is."

PLAATS:
OSLO, NOORWEGEN
ARCHITECT:
MAD ARKITEKTER
AANNEMER:
AS REALBYGG
OPDRACHTGEVER:
SØRENGA UTVIKLING KS
PROJECTJAAR:
2015
PRODUCT:
STENI VISION

"Het was belangrijk om een materiaal te vinden dat op elegante wijze contrasteerde met de donkere en eentonige bakstenen die verplicht zijn als buitenbekleding voor alle panden in dit gedeelte van de wijk." – MAD Arkitekter

Bekijk het project vanuit de lucht

Bekijk het project vanuit de lucht

Ga mee de lucht in en bekijk de nieuwe wijk Sørenga van boven!

Een nieuwe wijk met een moderne uitstraling

Op de kade van Sørenga zijn urbane elementen zoals een skatebaan, een zwemtrap en een buitendouche aangelegd.

Een nieuwe wijk met een moderne uitstraling