Inspirerend, uniek en duurzaam - dankzij gevelplaten van Steni

Toen het Nederlandse architectenbureau DOOR architecten de opdracht kreeg om vier oude flatgebouwen in Purmerend te renoveren en te moderniseren, werd er besloten om de gevels te bekleden met 7.500 m2 platen van Steni.
Vier flatgebouwen, vier jaargetijden. Dit komt tot uitdrukking in de gevels door kleuren te gebruiken die karakteristiek zijn voor elk van de verschillende jaargetijden.​ Karin Dorrepaal, architect bij DOOR Architecten.​

- Wat dit project bijzonder maakt, is dat we het gebouw niet alleen meer energie-efficiënt hebben gemaakt, maar dat we ook van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het uiterlijk van de gebouwen te vernieuwen en te moderniseren. Het resultaat was een duidelijke esthetische verbetering, aldus Karin Dorrepaal, architect bij DOOR architecten.
Alle vier de flatgebouwen werden bekleed met gevelplaten van Steni, waarbij elk gebouw zijn eigen, unieke uitstraling kreeg.


Vier jaargetijden

Dorrepaal vertelt dat het idee was om de eigenschappen van de omgeving en de bewoners in het project te verwerken. De basis voor het concept werd gevormd door de weelderige, goed onderhouden omgeving met veel bomen en bloemen.

- We wilden dit aspect volledig benutten en op die manier een concept creëren met een opvallend karakter. We kwamen uit bij een oplossing die heel eenvoudig was: vier flatgebouwen, vier jaargetijden. Dit komt tot uitdrukking in de gevels door kleuren te gebruiken die karakteristiek zijn voor elk van de verschillende jaargetijden. aldus Dorrepaal.                                                                

Patrick Klijnjan van Steni Nederland onderstreept dat het om veel mensen gaat die nu profiteren van de gerenoveerde flatgebouwen aan de Mercuriusweg in Purmerend. – Het eindresultaat is werkelijk fantastisch. Het doet me heel veel plezier dat de bewoners van meer dan 320 appartementen nu kunnen genieten van een vernieuwde en inspirerende gevel in rijke herfstkleuren en koude winterkleuren, aldus Klijnjan.​ Patrick Klijnjan, Steni Nederland​