Bekijk hoe in Nijmegen 130 appartementen voor ouderen zijn gerenoveerd met Steni Nature en Steni Colour.

In Nijmegen zijn 130 appartementen voor ouderen volledig gerenoveerd met gevelplaten van Steni. De 130 appartementen voor ouderen in de wijk Zwanenveld/Bloemberg verkeerden door ouderdom en slijtage in een dusdanig slechte staat, dat ze niet meer voldeden aan de veiligheidsnormen voor dit soort woningen. 

Geen zin om te verhuizen
De bewoners, met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar, wilden graag in de appartementen blijven wonen. Ze wilden ook graag dat de appartementen weer een modern uiterlijk zouden krijgen, dat allerlei gebreken waar ze regelmatig over hadden geklaagd zouden worden verholpen en dat de appartementen weer zouden voldoen aan de eisen van deze tijd.

De opdrachtgever koos voor Steni vanwege de sterkte van de gevelplaten, de garantie van 40 jaar en de mogelijkheid om de gewenste structuur en kleuren te combineren met gevelplaten van één en dezelfde leverancier.​

Volledige renovatie
De appartementen verkeerden in een dusdanig slechte staat, dat het woongenot en de woonomgeving er sterk onder te lijden hadden. Daarom werd in nauw overleg met de bewoners besloten tot een volledige en duurzame renovatie van de appartementen, met o.a. een verbetering van de warmte- en geluidsisolatie, een betere ventilatie en een vernieuwing van de gevel.

Steni Nature og Steni Colour
Voor de gevel viel de keuze op Steni Nature en Steni Colour. In totaal werd er 4.500 m² Steni Nature SN140 FM en 600 m² Steni Colour SN8020 op de gevel gemonteerd. De opdrachtgever koos voor Steni vanwege de sterkte van de gevelplaten, de garantie van 40 jaar en de mogelijkheid om de gewenste structuur en kleuren te combineren met gevelplaten van één en dezelfde leverancier. Het project is inmiddels afgerond en de bewoners zijn buitengewoon tevreden. Ze hebben het weer naar hun zin in hun “nieuwe” appartementen.