Verzorgingshuis Samsøvej in Holbæk heet u welkom met een geometrische vormgeving in twee kleurschakeringen

Verzorgingshuis Samsøvej in Holbæk heet u welkom met een geometrische vormgeving in twee kleurschakeringen

Levensduur gaf de doorslag

Om een prettige omgeving te creëren voor zowel bewoners als medewerkers werd het nieuwe verzorgingshuis in Holbæk in Denemarken gebouwd in de vorm van een 8 en bekleed met zwarte gevelplaten van STENI.

- De opdrachtgever wilde de gevelbekleding met de langste levensduur. Daarom viel de keus op STENI Colour. Dat gaf ons ook de mogelijkheid om te spelen met de twee verschillende, donkere kleurschakeringen. De gevel is opgedeeld in strakke modules. Daardoor zie je nergens gefragmenteerde delen of afgezaagde platen op de gevel. Het gebruik van twee kleurschakeringen zorgt voor dieptewerking en accentueert de iconische boogvorm van het gebouw, vertelt architect Kasper Kullegaard.

FEITEN

  • Verzorgingshuis Samsøvej in Holbæk, Denemarken
  • Architect: Kullegaard A/S
  • Aannemer: STB Byg
  • Opdrachtgever: Gemeente Holbæk en DOMEA
  • Projectduur: 2014 - 2016
  • Product: STENI Colour
Het gebruik van twee kleurschakeringen zorgt voor dieptewerking en accentueert de iconische boogvorm van het gebouw​ Kasper Kullegaard, architect en partner bij Kullegaard A/S​

In het achtvormige gebouw zijn de loopafstanden korter, zodat de medewerkers minder ver hoeven te lopen. Bovendien creëert het een prettige en veilige omgeving voor zowel bewoners als medewerkers.

De opdrachtgever wilde de gevelbekleding met de langste levensduur. Daarom viel de keus op STENI Colour.

 

 

 

Verzorgingshuis Samsøvej heeft een oppervlak van 5.600 m2 en is gebouwd in de vorm van een 8. Dankzij de geometrische vorm van het gebouw zijn de loopafstanden korter, zodat de medewerkers minder ver hoeven te lopen. Het achtvormige gebouw creëert bovendien een prettiger en veiliger omgeving voor zowel bewoners als medewerkers.

Voor de veilige, afgeschermde binnenplaatsen van het gebouw heeft de architect gekozen voor lichte grijsschakeringen.