Betere architectuur, betere levenskwaliteit

De gevels van woningcomplex Brunevang in Rødovre in Denemarken hebben een facelift gekregen, er zijn diverse geluidsisolerende maatregelen genomen en de balkons zijn bekleed met STENI Colour. Het woongenot is hierdoor aanzienlijk verhoogd.

Na een renovatie die aan paar jaar heeft geduurd, is Brunevang nu een zeer aantrekkelijke woonlocatie. Met zijn gevels van gladde, witte platen en rode baksteen, zijn rode dakpannen en uitspringende balkons die met witte STENI Colour gevelplaten zijn bekleed, is Brunevang een woningcomplex met een typisch Deense architectuur en een hoge levenskwaliteit.

Klassieke tuinstad
Brunevang ligt in een klassieke tuinstad uit 1954. Door de tand des tijds en de ligging vlak bij de rondweg van Kopenhagen werd het steeds minder aantrekkelijk om hier te wonen. De eigenaar, Postfunktionærernes Andelsboligforening (woningcorporatie van postbeambten), wilde hier iets aan doen.

Adviesbedrijf Holmsgaard en architectenbureau Mangor & Nagel kregen de opdracht om Brunevang te renoveren. Een belangrijk doel daarbij was om de architectonische uitstraling van het gebouw te verbeteren. Tegelijkertijd wilde men ook de directe omgeving bewoners- en gebruikersvriendelijker maken door de geluidshinder van de snelweg te verminderen.

We hebben STENI Colour gevelplaten gebruikt, omdat dit materiaal echt een lange levensduur heeft en tegelijkertijd kleurvast is.

Witte gevelplaten in combinatie met een rode baksteengevel.

"We hebben STENI Colour gevelplaten gebruikt, omdat dit materiaal echt een lange levensduur heeft en tegelijkertijd kleurvast is. De platen blijven "voor altijd" wit. De witte gevelplaten van STENI harmoniëren goed met de rode baksteengevel van Brunevang. De combinatie levert een klassieke Deense architectonische uitstraling op."​

FEITEN

  • Opdrachtgever: PAB - Postfunktionærernes Andelsboligforening
  • Beheerder: FA09
  • Adviseur: Holmsgaard
  • Architect: Mangor&Nagel
  • Projectduur: 2006 - 2017
  • Product: STENI Colour en STENI-hoekelementen

Toegenomen vraag

We merken dat de vraag is toegenomen, nadat we bij de uitgebreide renovatie van de gebouwen witte STENI Colour gevelplaten op de balkons hebben gemonteerd. De balkons zijn namelijk van doorslaggevende betekenis voor de architectonische uitstraling van de gevel, en STENI Colour is bij uitstek geschikt om de balkons een nieuw leven te geven, aldus Claus Bøgeskov, directeur van STENI Denemarken.

Geluiddemping

- De flatgebouwen die het dichtst bij de snelweg liggen hebben twee nieuwe etages gekregen, en verder hebben we de flats aan elkaar vast gebouwd op de plaats waar er eerder een doorgang was. Het resultaat was een "slang van huizen", die de directe woonomgeving en de lagere flats van twee etages in het park afschermt van het geluid, legt Karsten Nagel, architect en partner in Mangor & Nagel, uit. Bovendien zijn er in de flats zgn. Russische ramen gemonteerd, die niet alleen de geluidshinder van de snelweg verminderen, maar ook zorgen voor een goede ventilatie. Karsten Nagel vertelt dat ze al jarenlang gevelplaten van STENI gebruiken en dat ze buitengewoon tevreden zijn met de lange levensduur en de kleurvastheid van de platen.

De keuze viel op STENI Colour gevelplaten vanwege de lange levensduur en de kleurvastheid.