Op 17 juni werd de Newton Flight Academy in Bodø geopend. Het gebouw is bekleed met Steni Vision, bedrukt met illustraties uit de luchtvaart.

Op 17 juni werd de Newton Flight Academy in Bodø geopend. Het gebouw is bekleed met Steni Vision, bedrukt met illustraties uit de luchtvaart.

Een simulatorgebouw met een bijzondere visuele uitdrukking

Op 17 juni werd de Newton Flight Academy in Bodø geopend. Dankzij de ongeveer 300 m2 Steni Vision en Steni Colour gevelplaten heeft het onderwijsgebouw een heel bijzondere uitstraling gekregen.

– We wilden een gebouw met een fraai uiterlijk, maar ook van binnen moest het functioneel en aantrekkelijk zijn. Het moest een parel worden, zowel van binnen als van buiten. En met Steni Vision was het mogelijk om precies die foto's op de gevelplaten af te drukken die we hadden uitgekozen. Zo kreeg het gebouw zijn bijzondere uitstraling. En het is prachtig geworden, nietwaar?

... met Steni Vision was het mogelijk om precies die foto's op de gevelplaten af te drukken die we hadden uitgekozen. Zo kreeg het gebouw zijn bijzondere uitstraling.​ Stian Elstad, FIRST Scandinavia​
Drie vluchtsimulators

De Newton Flight Academy wil de belangstelling vergroten bij kinderen voor aerodynamica, navigatie en meteorologie. Zij kunnen ook de met een bewegingssysteem uitgeruste vluchtsimulators uitproberen.

Stian Elstad van FIRST Scandinavia is trots op het nieuwe gebouw van de Newton Flight Academy, dat vlak bij het Noorse Luchtvaartmuseum staat. In dit gebouw kun je van alles te weten komen over de luchtvaart en hoe het is om te vliegen. Het bevat onder meer drie vluchtsimulators, die elk meer dan € 100.000 hebben gekost.

– Wij willen proberen om de belangstelling van kinderen voor technologie en natuurwetenschappen te vergroten. Hier kunnen kinderen meer leren over aerodynamica, navigatie en meteorologie. Ze kunnen ook de met een bewegingssysteem uitgeruste vluchtsimulators uitproberen. We zijn geen vliegschool, maar je krijgt wel een goede indruk. Verder is ons aanbod open voor iedereen, vertelt Elstad. Hij denkt dat de Newton Flight Academy ook interessant kan zijn voor bedrijven, vliegclubs en natuurlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de luchtvaart.

De stichting FIRST Scandinavia heeft sinds het jaar 2000 voor meer dan 200.000 kinderen concepten en projecten ontwikkeld binnen de exacte vakken. De twee grootste en belangrijkste concepten zijn FIRST LEGO League Scandinavia (FLL) en Newton, met lopende projecten in 65 steden.

Glad, bedrukt oppervlak

STENI Vision is een gevelplaat met een glad, bedrukt oppervlak. Hiermee kunt u een gevel uw eigen, unieke uitdrukking verlenen, bijvoorbeeld door uw eigen foto's, illustraties en/of andere motieven te gebruiken. Bij de Newton Flight Academy zijn er illustraties gebruikt die te maken hebben met de luchtvaart.

– Wij willen proberen om de belangstelling van kinderen voor technologie en natuurwetenschappen te vergroten.​ Stian Elstad, FIRST Scandinavia​​

STENI Vision verleent het gebouw een bijzondere visuele uitdrukking – het lijdt geen twijfel dat alles hier draait om de luchtvaart.

STENI Vision kan bedrukt worden met uw eigen foto's, illustraties en/of andere motieven.