VVE Vadmyra is een van de grootste VVE's van Bergen met 551 appartementen, verdeeld over vier hoogbouw- en zes laagbouwcomplexen.

VVE Vadmyra is een van de grootste VVE's van Bergen met 551 appartementen, verdeeld over vier hoogbouw- en zes laagbouwcomplexen.

20 jaar en nog even mooi!

Twintig jaar geleden werden de woningen van VVE Vadmyra in Bergen "opgeknapt". De keuze viel destijds op STENI Colour gevelplaten, en aan de buitenkant zien de flats er vandaag de dag nog even mooi uit.

De toenmalige bestuursvoorzitter van de VVE, Lisbeth Marlaug, zei toen onder meer:
"Ruim 25 jaar na de bouw waren deze flatgebouwen hard toe aan een "facelift". Het was duidelijk te zien dat dit goedkope sociale woningbouw was uit de jaren 70. De woningen voldeden niet meer aan de eisen die tegenwoordig aan een moderne woning worden gesteld." 

Het was voor ons belangrijk om materiaal te kiezen dat vele jaren lang weinig of geen onderhoud zou vragen.​ LISBETH MARHAUG, VOORMALIG VOORZITTER VVE VADMYRA​

".. en omdat we gevelplaten wilden die zo weinig mogelijk vuil zouden aantrekken, viel onze keuze op Steni Colour met zijn gladde oppervlak. Ook het ruime aanbod aan kleuren was voor ons van belang."

VVE Vadmyra koos voor STENI Colour, dat een lange levensduur heeft, eenvoudig valt schoon te houden en er ook na vele jaren nog mooi uitziet.

Heel tevreden

Nu, twintig jaar na de "facelift", zien de 551 appartementen van een van de grootste VVE's van Bergen (verdeeld over vier hoogbouw- en zes laagbouwcomplexen) er nog even mooi uit als toen ze werden gerenoveerd.

– We zijn heel tevreden met de gevelplaten. De kleuren zijn in de loop van deze twintig jaar heel mooi gebleven, en de platen zijn goed schoon te houden. Visueel hebben ze absoluut aan alle verwachtingen voldaan, aldus Stian Haugland, de huidige bedrijfsleider van VVE Vadmyra.

Toen de gebouwen twintig jaar geleden werden "opgeknapt", kregen niet alleen de woningen zelf, maar ook de directe omgeving een "facelift". Zowel de woningen als de directe omgeving zien er vandaag de dag nog even aantrekkelijk uit.

Bewijs van de lange levensduur

Misschien niet de kleuren die men vandaag zou kiezen, maar de gevelplaten die twintig jaar geleden werden gemonteerd, zien er nog even mooi uit als toen.

Kenneth Haugen, regiomanager van Steni in de provincie Hordaland, vertelt dat hij regelmatig potentiële klanten meeneemt naar de woningen van Vadmyra om de lange levensduur van de gevelplaten te documenteren.

Het zijn misschien niet de kleuren die we vandaag de dag zouden hebben gekozen, maar de gevelplaten zijn heel mooi gebleven.​ KENNETH HAUGEN, REGIOMANAGER STENI​

– Twintig jaar geleden was dit een pioniersproject op het gebied van renovatie. Niet alleen werden de woningen aan de buitenkant gerenoveerd, ook de directe omgeving werd opgeknapt. En wij zijn er heel trots op dat we aan dit project hebben meegedaan, vertelt hij.