Harmonisch contrast

De natuurlijke oppervlakken blijven jarenlang mooi - tot grote tevredenheid van de eigenaar en de bewoners.

Bij het project Lørenkvartalet in Oslo heeft de architect een prachtig harmonisch contrast weten te creëren tussen witte natuursteen en donker houtwerk.
De combinatie van STENI Nature met ingelegd houtwerk zorgt voor mooie lijnen, waardoor de verschillende indelingen van het gebouw op fraaie wijze geaccentueerd worden. De natuurlijke oppervlakken blijven jarenlang mooi - tot grote tevredenheid van de eigenaar en de bewoners.

Het natuurlijke karakter van de gevel zorgt ervoor dat de woningen op elegante wijze opgaan in de omgeving. De projectontwikkelaar heeft veel aandacht geschonken aan de aanleg van groene “longen” met struiken en kleine bomen. Hier kunnen de kinderen fietsen en spelen, terwijl de volwassenen een praatje maken met de buren of lekker ontspannen op het grasveld vlakbij.

Hier is het prettig wonen - en hier is het leven goed!

PLAATS:
LØREN QUARTER, OSLO, NORWAY
ARCHITECT:
AS SELVAAGBYGG
AANNEMER:
AS SELVAAGBYGG
OPDRACHTGEVER:
SELVAAG BOLIG
PROJECTJAAR:
2007/2008
PRODUCT:
STENI NATURE
  • SN 21

Het contrast tussen het zachte, donkere hout tegen het harde maar lichte steen oppervlakte

Beeldenpark

Beeldenpark

In de omgeving van het Lørenkvartalet ligt het beeldenpark Peer Gynt. Hier vind je een collectie aan beelden die scene voor scene het toneelstuk Peer Gynt, van schrijver Henrik Ibsen uitbeelden.

Artistieke expressie

De beelden in het Peer Gynt beeldenpark omvat 3 werken die in opdracht zijn gemaakt, terwijl de rest van de beelden werden verworven door middel van een open, internationale wedstrijd van de beste sculpturen die verband houden met scènes van Henrik Ibsen's stuk Peer Gynt.

Artistieke expressie