De combinatie van STENI Vision gevelplaten en baksteen zorgt voor een harmonische gevel op het nieuwe woonzorgcentrum in de Eindhovenlaan in Den Bosch.

De combinatie van STENI Vision gevelplaten en baksteen zorgt voor een harmonische gevel op het nieuwe woonzorgcentrum in de Eindhovenlaan in Den Bosch.

Woonzorgcentrum in een veilige omgeving

Bij woonzorgcentrum Badeloch in de Eindhovenlaan in Den Bosch is een geheel nieuw concept toegepast bij de bouw van appartementen voor bewoners met een lichte zorgvraag. Voor de gevel heeft men gekozen voor gevelplaten van STENI.

Het complex bestaat uit drie gebouwen met in totaal 45 appartementen. Het is ontwikkeld voor mensen met een zorgvraag, die hier - alleen of met een partner/familielid - zelfstandig kunnen blijven wonen in een veilige en aantrekkelijke omgeving. Aangezien het aantal ouderen in Nederland toeneemt, net als in de meeste westerse landen, is dit een interessant en toekomstgericht concept. Het idee is dat deze woonvorm de behoefte aan verzorgingscentra vermindert: mensen met een zorgvraag kunnen langer "thuis" wonen en hoeven niet naar een verzorgingscentrum te verhuizen.

FEITEN

  • De opdrachtgever is ”Brabant Wonen” en het wooncomplex is getekend door architectenbureau ”De Twee Snoeken”. De 45 appartementen kunnen in de loop van 2017 worden betrokken.
  • STENI heeft voor het woonzorgcentrum in Den Bosch 800 m2 STENI Vision SV 10004 gevelplaten geleverd. De gevelplaten hebben een breedte van 13 cm en zijn met schroeven bevestigd op een houten regelwerk.

Een goede combinatie van materialen: gevelplaten en baksteen.

Het concept is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, psychische of sociale uitdaging en mensen die bijv. lijden aan een beginnende vorm van Alzheimer of Parkinson. Hier kunnen ze veilig wonen, terwijl ze toch de individuele hulp en steun krijgen die ze nodig hebben. Behalve de appartementen is er in het woonzorgcentrum ook een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten voor verschillende activiteiten onder leiding van vrijwilligers uit de buurt.

Voor het succes van een woonvorm als deze is het ook belangrijk dat de bewoners de fysieke woonomgeving ervaren als veilig en aantrekkelijk. Een groene omgeving en een gevel met een vriendelijke uitstraling, in combinatie met lage onderhoudskosten en een lange levensduur. Daarom zijn de drie gebouwen met elkaar verbonden door een atrium/tuin in het midden, waar de bewoners buiten kunnen genieten van frisse lucht in een groene, natuurlijke omgeving.

Voor de gevel viel de keuze op STENI Vision gevelplaten met een bedrukte houtstructuur, in combinatie met baksteen. Dit resulteert in een solide, eenvoudig te onderhouden gevel met een natuurlijke uitstraling en een lange levensduur.

Stevig en solide - en tegelijk veilig en aantrekkelijk voor de bewoners.